Ny måling svekker Donald Trumps sjanser for å vinne presidentvalget

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump taler under et kampanjearrangement tirsdag 18. juni 2024 i Racine, Wis.
Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump taler under et kampanjearrangement tirsdag 18. juni 2024 i Racine, Wis. Foto: Jeffrey Phelps / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

I mange måneder har eks-presidenten ligget best an på målinger. Nå kan trenden ha snudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Newsweek er Donald Trumps vinnersjanser nå betydelig svekket.

Mens han tidligere har vært forespeilet 75 prosent sjanse for seier, viser nye målinger at Trumps popularitet er sviktende, og forspranget til sittende president Joe Biden redusert.

- Avstanden vil minke fram mot valget

Ifølge en ny måling gjennomført på oppdrag av The Economist er Trumps vinnersjanser redusert til to tredjedeler, mens Biden har tilsvarende en tredjedels sjanse til å bli gjenvalgt.

– Avstanden vil sannsynligvis fortsette å minske, som det pleier, innen november. Det er fortsatt mer enn fire måneder igjen til valgdagen, minner Christopher Phelps, professor i moderne amerikansk historie ved University of Nottingham i Storbritannia, om.

VIDEO: Her raser Trump mot dommen: – Går til helvete

På kant med loven

The Economist viser til at Bidens presidentskap har vært preget av høy inflasjon, store industripolitiske utgifter og intern uro i utlandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om Trumps kandidatur oppsummerer avisen slik:

«Trumps støttespillere prøvde å snu valgtapet hans i 2020. Nå står han overfor føderale anklager for sin påståtte deltakelse, og er blitt dømt for en forbrytelse knyttet til presidentkampanjen hans i 2016».

I 2021 stormet Trumps tilhengere Capitol-bygningen for å stanse gjeninnsettelsen av Biden. Trump er tiltalt for sin påståtte rolle i angrepet. Rettssaken starter trolig før valget.

Eldste presidentkandidaten noensinne

The Economist skriver at amerikanske velgere står overfor et vanskelig valg når de skal avgi sin stemme 5. november.

«Valget vil i mindre grad være en popularitetskonkurranse enn en folkeavstemning om hvilken mann amerikanere mener er det minst dårlige alternativet.»

USAs president Joe Biden (81) er den eldste presidentkandidaten i USA noensinne. Donald Trump fylte 78 år 14. juni.