Marlene (32) ga bort millionarv: – Må gripe inn

Østerrikske Marlene Engelhorn (32) har gitt bort millionene hun arvet av bestemoren.
Østerrikske Marlene Engelhorn (32) har gitt bort millionene hun arvet av bestemoren. Foto: Lisa Leutner / Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den østerrikske arvingen så seg lei av loven og tok saken i egne hender. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i år gjorde østerrikeren Marlene Engelhorn det klart at hun ønsker å gi bort millionene hun har arvet fra sin bestemor.

Nå følger 32-åringen opp uttalelsen og gir bort 25 millioner euro. Summen tilsvarer rundt 285 millioner kroner etter dagens kurs.

Det skriver Euronews.

Derfor gir hun bort pengene

Engelhorn kommer fra en historisk velstående familie som bygde formuen på blant annet medisin og annen industri.

Totalt skal familiens formue ligge på flere milliarder dollar, skriver Euronews som henviser til finanstidskriftet Forbes.

I 2008 avskaffet Østerrike arveavgiften, og det er av den grunn Engelhorn ønsker å gi bort millionene.

– Hvis regjeringen ikke sørger for at rikdom blir omfordelt i samfunnet, må vi gripe inn og sørge for at saken får oppmerksomheten den fortjener, sier Engelhorn.

Se video: Blir vitne til dette: – Herregud! Nei!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik ble pengene omfordelt

En gruppe på femti østerrikere har blitt valgt til å bestemme hvordan arveformuen skal fordeles.

Ifølge The Guardian er panelet tilfeldig utvalgt, men det har blitt tatt hensyn til faktorer som demografi, kjønn og inntekt.

Panelet har valgt ut 77 organisasjoner som skal få deler av arven Engelhorn har gitt avkall på. Hvilke organisasjoner som ble de heldige ble klart tirsdag denne uken, og det var en naturvernorganisasjon som stakk av med den største delen av potten.

Deltok ikke i prosessen selv

Engelhorn opplyser at hun selv ikke har deltatt i prosessen med å finne mottakere. Dette begrunner hun med at hun kun har arvet pengene, og derfor ikke bør ha rett til å styre over dem.

– Resultatet er like mangfoldig som rådet selv. Men det som er felles for alle vedtakene, er at de ønsker et mer rettferdig samfunn, å støtte de som blir diskriminert, sier lederen for prosjektet, Alexandra Wang, ifølge The Guardian.

Engelhorn har imidlertid ikke blakket seg helt. Hun har beholdt noe penger selv, som hun opplyser skal gjøre overgangen til en jobb enklere.