Putin gir russisk limousin til Kim Jong-un

Mercedes-Benz er et foretrukket valg blant mange statsledere, også de mer autoritære. Her fra en kjøretur i Pyongyang onsdag. Foto: Gavriil Grigorov / AP / NTB
Mercedes-Benz er et foretrukket valg blant mange statsledere, også de mer autoritære. Her fra en kjøretur i Pyongyang onsdag. Foto: Gavriil Grigorov / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kim Jong-un kan flotte seg i en splitter ny limousin som han har fått i gave fra Vladimir Putin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med nok en russiskprodusert Aurus-limousin i bilparken kan Kim kanskje parkere en av de andre luksusbilene som er smuglet inn.

I tillegg til limousinen har Putin med seg et te-sett og en kniv og en dolk til sin autoritære samarbeidspartner. Putin får ta med seg ulike kunstverk tilbake til Kreml, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Modellen som Kim får, en Aurus Senat, er kjøretøyet som Putin selv bruker.

Også i februar fikk Kim en Aurus av Putin. Nå har han minst to utgaver av modellen.

Kim har en rekke luksuriøse biler i garasjen. Blant annet har han blitt observert i en Maybach-limousin, en rekke Mercedeser, en Rolls-Royce Phantom og en Lexus SUV. Disse bilene er egentlig rammet av sanksjonene mot Nord-Korea.

Aurus ble dannet i 2018 og bilene var da ikke mulig å kjøpe for privatpersoner. Det endret seg i 2021 da selskapet laget sin første bil for det åpne markedet. Ifølge den russiske analysebyrået Autostat har 40 Aurus-bilder blitt solgt i Russland så langt i år.

Navnet Aurus er satt sammen av det latinske ordet for gull, «aurum», og «rus».

Video: Flokket seg rundt Putin