Interfax: Kim og Putin undertegnet avtale om gjensidig støtte ved angrep

Russlands president Vladimir Putin (til venstre) hadde et to timer langt møte med Nord-Koreas leder Kim Jong-un onsdag. Foto: Gavriil Grigorov / AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin (til venstre) hadde et to timer langt møte med Nord-Koreas leder Kim Jong-un onsdag. Foto: Gavriil Grigorov / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vladimir Putin og Kim Jong-un har undertegnet en avtale om omfattende strategisk samarbeid. Den omfatter gjensidig hjelp i tilfelle en av partene blir angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske og nordkoreanske presidenten inngikk avtalen på et to timer langt møte i Pyongyang, ifølge russiske nyhetsbyråer. De siterer Putin på at den omfatter gjensidig støtte ved angrep.

Ytterligere detaljer er ikke kjent, men Kim lovet full støtte til Russlands krigføring i Ukraina.

USA og andre vestlige land anklager Nord-Korea for å forsyne Russland med granater og raketter til bruk i Ukraina, men de to landene nekter for at dette er tilfelle.

Putin understreket under besøket at forholdet mellom Russland og Nord-Korea bygger på prinsippet om likhet og gjensidig respekt for hverandres interesser, skriver Interfax.