Thailand gir grønt lys til likekjønnet ekteskap

Deltakerne i årets pride-parade i Bangkok holdt skilt med teksten «likestilling for ekteskapet» i påvente av at nasjonalforsamlingen skal gi grønt lys til en lov som gjør likekjønnede ekteskap lovlig. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB
Deltakerne i årets pride-parade i Bangkok holdt skilt med teksten «likestilling for ekteskapet» i påvente av at nasjonalforsamlingen skal gi grønt lys til en lov som gjør likekjønnede ekteskap lovlig. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Thailand blir det første landet i Sørøst-Asia til å gjøre likekjønnet ekteskap lovlig etter at landets folkevalgte har gitt et endelig godkjent-stempel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overhuset i Thailands nasjonalforsamling hadde tirsdag avstemning om lovforslaget som gjør det lovlig for par av samme kjønn å gifte seg.

Etter avstemmingen, som endte med et ja, går lovforslaget til kong Maha Vajiralongkorn for signering og vil tre i kraft 120 dager etter.

Fra før har bare to land i Asia gjort likekjønnede ekteskap lovlig: Taiwan og Nepal. Lovendringen i Thailand vil endre referansene til «menn», «kvinner», «ektemenn» og «koner» i loven til kjønnsnøytrale begreper.

Den gir også likekjønnede par de samme rettighetene som øvrige ektefeller til å adoptere barn sammen og arve hverandre.

Thailand er kjent for sin fargerike LHBT-kultur og toleranse for mangfold, noe som bidrar til å gjøre landet populært blant turister.