Klart for møte mellom Putin og Kim Jong-un

Russlands president Vladimir Putin takker Nord-Korea for støtten til krigen i Ukraina. Her fra et møte mellom han og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i 2023. Arkivfoto: Vladimir Smirnov / Sputnik / Kreml via AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin takker Nord-Korea for støtten til krigen i Ukraina. Her fra et møte mellom han og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i 2023. Arkivfoto: Vladimir Smirnov / Sputnik / Kreml via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vladimir Putin skal tirsdag til Nord-Koreas hovedstad Pyongyang. Sky News meldte at den russiske presidenten var framme, men slettet senere meldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Putins møter i Pyongyang skal finne sted, er ennå uklart. Sky News la like etter klokka 9.30 norsk tid ut en melding på X om at Putin var ankommet Nord-Korea, men meldingen er senere slettet.

I forkant av besøket hyllet Putin Nord-Korea for landets solide støtte til Russlands krigføring i Ukraina.

– Vi setter stor pris på at Nord-Korea står fast ved støtten til den russiske militære spesialoperasjonen i Ukraina, skriver Putin i en artikkel publisert i nordkoreanske statlige medier tirsdag.

Den militære spesialoperasjonen er Russlands navn på krigen i Ukraina. FN har anklaget Nord-Korea for å forsyne Russland med våpen som brukes i Ukraina, inkludert langtrekkende raketter, noe Nord-Korea har nektet for.

Russland og Nord-Korea utvikler aktivt samarbeidet dem imellom videre på mange felt, skriver Putin videre, og sier at besøket hans i landet vil styrke båndene ytterligere. Det er hans første besøk til Nord-Korea på 24 år.