Stoltenberg om Putins Nord-Korea-visitt: Avhengig av autoritære land

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg taler til amerikansk presse i Washington mandag. Han kommenterte på Russlands president Vladimir Putins besøk til Nord-Korea og sa at besøket viser at Putin er avhengig av å søke støtte blant autoritære land. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg taler til amerikansk presse i Washington mandag. Han kommenterte på Russlands president Vladimir Putins besøk til Nord-Korea og sa at besøket viser at Putin er avhengig av å søke støtte blant autoritære land. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier at Vladimir Putin har blitt avhengig av autoritære lands støtte etter invasjonen av Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ble det bekreftet at Putin skal møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un tirsdag og onsdag.

– Det viser hvor avhengig president Putin og Moskva nå er av autoritære land over hele verden, sa Stoltenberg i en tale ved Wilson Center i Washington D.C mandag.

– Deres nærmeste venner og de største støttespillerne for den russiske krigsinnsatsen, angrepskrig, er Nord-Korea, Iran og Kina.

Putin og Kim skal etter planen undertegne en partnerskapstraktat, og de har antydet at de skal tale til pressen i etterkant av møtene.

Ifølge sørkoreansk etterretning har Nord-Korea allerede levert en million granater til Russland.