Ukraina sier Russland vil rykke fram før F-16-fly ankommer

Ukraina har blitt lovet titalls F-16-fly som bistand i krigen mot Russland. Men president Volodymyr Zelenskyj ber allierte land om å fremskynde leveransen. Arkivfoto: Ned Alley / NTB
Ukraina har blitt lovet titalls F-16-fly som bistand i krigen mot Russland. Men president Volodymyr Zelenskyj ber allierte land om å fremskynde leveransen. Arkivfoto: Ned Alley / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukraina venter på at titalls F-16-fly fra Vesten skal ankomme. I mellomtiden sier de at Russland oppskalerer sine angrep i de østlige delene av landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fienden vet godt at å få en betydelig mengde våpen og militært utstyr fra våre partnere, samt F-16-flyene som vil styrke vårt luftforsvar, vil spille i vår favør, og at sjansene for deres suksess vil reduseres, sier Ukrainas forsvarssjef Oleksandr Syrskyj i en uttalelse i sosiale medier mandag.

– Derfor gjør russiske styrker for tiden alt for å øke intensiteten og utvide områdene for sine fiendtlige handlinger for å slite ut våre soldater, forstyrre treningen av reserverister og forhindre overgangen til aktive offensive handlinger.

I helgen deltok president Volodymyr Zelenskyj på et toppmøte i Sveits hvor han sa at den nåværende militære bistanden som Ukraina mottar fra utlandet, fremdeles er utilstrekkelig, samt at leveranser har kommet for sent.

Han oppfordret allierte nasjoner til å fremskynde de titalls F-16-jagerflyene som Ukraina har fått forespeilet.