USA har ødelagt Houthi-radaranlegg i Jemen

Et kampfly lander på hangarskipet USS Dwight D. Eisenhower i Rødehavet. Amerikanske styrker patruljerer området for å ivareta sikkerheten for sivil skipsfart, som er utsatt for angrep fra houthiene i Jemen. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Et kampfly lander på hangarskipet USS Dwight D. Eisenhower i Rødehavet. Amerikanske styrker patruljerer området for å ivareta sikkerheten for sivil skipsfart, som er utsatt for angrep fra houthiene i Jemen. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske styrker har ødelagt sju Houthi-radaranlegg, en drone og to sjøgående dronefartøy i Jemen, ifølge USAs militærledelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Disse radarene gjør det mulig for houthiene å ramme sjøgående fartøy og sette kommersielle handelsskip i fare, står det i en uttalelse fra USAs regionale overkommando (Centcom) på X.

Radaranleggene, dronen og de to sjødronene ble ødelagt av amerikanske styrker i løpet av den siste 24-timersperioden, ifølge Centcoms uttalelse fredag.

Tidligere i uken ble flere skip i Rødehavet og Adenbukta angrepet av houthiene. Det greskeide fartøyet Tutor, med et mannskap på 22 og en last på 80.000 tonn kull, ble truffet i et drone- og rakettangrep. Det førte til ødeleggelser i maskinrommet og skipet tar inn vann. En sjømann er savnet, mens resten av besetningen er evakuert. Fartøyet driver rundt på sjøen og skal taues bort i neste uke, ifølge Reuters.

Et annet skip, Verbena, ble også angrepet tidligere i uken. En sjømann ble alvorlig såret og måtte evakueres av amerikanske styrker.