Mette Frederiksen etter overfallet: Ikke helt meg selv ennå

Danmarks statsminister Mette Frederiksen sier at hun ikke er seg selv igjen etter overfallet, og at hun vil jobbe mer fra kontoret enn tidligere. Foto: Jeremias Gonzalez / AP / NTB
Danmarks statsminister Mette Frederiksen sier at hun ikke er seg selv igjen etter overfallet, og at hun vil jobbe mer fra kontoret enn tidligere. Foto: Jeremias Gonzalez / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks statsminister Mette Frederiksen sier at hun ikke er seg selv igjen etter overfallet, og at hun vil jobbe mer fra kontoret enn tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg gjør jobben min som statsminister, og det vil jeg alltid gjøre. Det klarte jeg å gjøre i helgen, men ikke på samme måte som jeg pleier, sier hun i et intervju med Danmarks Radio.

Frederiksen sier at overfallet kom etter en lang periode med aggressive holdninger og personlige angrep, og trekker fram at hun har opplevd flere tilrop i offentligheten siden krigen i Gaza startet i oktober i fjor.

– Det er veldig skremmende at noen krysser den siste fysiske grensen man har og får lov til å ha som menneske. Det ligger et visst sjokk og en viss overraskelse i det, sier hun.

En 39 år gammel mann er siktet og varetektsfengslet for slaget, som skjedde fredag i København. Politiet mener det er snakk om en «enkeltstående, spontan handling», og at de jobber ut ifra at det ikke er snakk om et planlagt angrep på statsministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun mener imidlertid at overfallet henger sammen med hennes stilling.

– Jeg er ikke i tvil om at det var statsministeren gjerningsmannen slo. På den måten blir det også et angrep på oss alle. Jeg er jo Mette inni meg, men jeg er jo også landets statsminister, og er dermed en institusjon i samfunnet vårt som man faktisk ikke kan angripe, sier hun.