Scholz ber allierte styrke luftforsvaret i Ukraina

Tysklands statsminister Olaf Scholz (t.h) oppfordrer allierte til å hjelpe Ukraina med å styrke luftforsvaret sitt. Her avbildet med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (t.v.) Foto: Kay Nietfeld / AP / NTB
Tysklands statsminister Olaf Scholz (t.h) oppfordrer allierte til å hjelpe Ukraina med å styrke luftforsvaret sitt. Her avbildet med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (t.v.) Foto: Kay Nietfeld / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands statsminister Olaf Scholz oppfordrer allierte til å grave dypere i sine militære lagre for å hjelpe Ukraina med å styrke luftforsvaret sitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil komme med en bønn til alle her i dag. Vær så snill og støtt vårt initiativ for å styrke Ukrainas luftforsvar så mye som mulig, sa Scholz tirsdag. Samme dag avholdes en internasjonal konferanse i Berlin om gjenoppbyggingen av Ukraina.

Tyskland leder innsatsen for å styrke Ukrainas luftforsvar og har selv bidratt med tre Patriot-luftvernsystemer.

Her kan du lese mer om krigen i Ukraina!

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som også deltok på konferansen, sa i Berlin at luftvern er nøkkelen til å stoppe russiske offensiver.

– Russlands største strategiske overtak over Ukraina er i luften. Det er missil- og bombeangrep som gjør at russiske styrker kan rykke framover på bakken.

Under konferansen lovet Scholz at Russland ikke kommer til å vinne krigen.

– Det blir ingen militær seier og ingen diktert fred, sa han og oppfordret samtidig Russlands president Vladimir Putin til å avslutte krigen og trekke tilbake styrkene sine.