Malawi har bedt Norge om hjelp i søket etter savnet fly med visepresidenten om bord

Malawis visepresident Saulos Chilima og hans kone Mary på vei ned flytrappen etter hjemkomst etter et besøk til Sør-Korea søndag, dagen før visepresidenten og åtte andre om bord på et militærfly ble meldt savnet under en innenriksflygning i Malawi. Foto: AP / NTB
Malawis visepresident Saulos Chilima og hans kone Mary på vei ned flytrappen etter hjemkomst etter et besøk til Sør-Korea søndag, dagen før visepresidenten og åtte andre om bord på et militærfly ble meldt savnet under en innenriksflygning i Malawi. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Malawis president varsler fortsatt leting etter det savnede flyet med landets visepresident. Landets myndigheter har bedt flere land, blant dem Norge, om hjelp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Militærflyet med visepresident Saulos Klaus Chilima og åtte andre om bord tok av fra Lilongwe, hovedstaden i Malawi, klokken 9.17 mandag. Flyet skulle lande på flyplassen i Mzuzu klokken 10.02, men på grunn av dårlig sikt ble flyet bedt om å vende tilbake til hovedstaden.

Underveis forsvant det fra radarene. Luftfartsmyndighetene prøvde å oppnå kontakt med flyet, men uten å lykkes, opplyste president Lazarus Chakwera i en fjernsynssendt tale sent mandag kveld.

Han sa at leteområdet er konsentrert i en 10 kilometers radius i et skogsområde.

– Jeg har gitt streng ordre om at aksjonen skal fortsette til flyet blir funnet, sa presidenten.

Han sa også at Malawi har bedt naboland, samt USA, Storbritannia, Norge og Israel, om hjelp. Alle landene har tilbudt hjelp «av ulik grad», sa presidenten i talen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Inkludert bruken av spesialisert teknologi som skal bedre kapasiteten til å finne flyet raskere, sa han.

Ifølge lokale medier leter soldater etter flyet til fots, utstyrt med fakler. Ubekreftede meldinger går ut på at øyenvitner så et fly styrte i et skogsområde tidligere på dagen.

Strekningen mellom Lilongwe og Mzuzu er på 370 kilometer. Reisefølget skulle delta i begravelsen til en tidligere statsråd.