39-åring var full da han slo Danmarks statsminister

Danmarks statsminister Mette Frederiksen ble overfalt på åpen gate i København fredag.
Danmarks statsminister Mette Frederiksen ble overfalt på åpen gate i København fredag. Foto: Henning Bagger / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 39 år gammel mann varetektsfengsles fram til 20. juni for å ha slått Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Han var full da hendelsen skjedde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble framstilt for varetektsfengsling lørdag. Han var både full og påvirket da han ga Frederiksen et slag i overarmen fredag kveld, kom det fram under rettsmøtet.

39-åringen sa at han skammer seg over hendelsen, og at ikke har noe imot Frederiksen. Han vet godt hvem hun er, sa han under rettsmøtet ifølge dansk TV 2.

– Jeg kan ikke gå med på at jeg er uenig i statsministerens holdninger. Jeg synes hun er en skikkelig god statsminister, sa mannen via en polsk tolk i vitneskranken.

Han er siktet for å ha slått statsministeren i høyre overarm med knyttneven, slik at hun mistet balansen. Lovparagrafen han er siktet etter dreier seg om vold og trusler mot en person i offentlig tjeneste.

Slaget forårsaket mindre nakkesleng hos Frederiksen, opplyser statsministerens kontor til Ritzau lørdag formiddag. Hun er ellers i god behold, men er rystet over hendelsen.