Tass: Skal ha funnet enormt ukrainsk ammunisjonslager

En ukrainsk soldat fra Akilles-bataljonen av ubemannede angrepsluftsystemer, tilhørende den 92. separate angrepsbrigade, forbereder ammunisjon ved en frontlinjeposisjon nær byen Chasiv Yar i Donetsk-regionen 22. april 2024.
En ukrainsk soldat fra Akilles-bataljonen av ubemannede angrepsluftsystemer, tilhørende den 92. separate angrepsbrigade, forbereder ammunisjon ved en frontlinjeposisjon nær byen Chasiv Yar i Donetsk-regionen 22. april 2024. Foto: Anatolii Stepanov / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal inneholde til sammen 114.000 enheter ammunisjon, blant annet til artilleri.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Funnet rapporteres samtidig som ukrainske styrker lider under stor mangel på ammunisjon, og venter på leveranser fra USA og andre vestlige land.

Det gigantiske våpendepotet, som besto av en rekke containere, skal ha blitt avdekket i den russisk-okkuperte Luhansk-regionen, skriver det russiske statsmediet Tass.

Vil bli brukt av russiske styrker

Lageret skal inneholde store mengder artillerigranater, panservernmissiler og ammunisjon for håndvåpen.

Ifølge russiske militærkilder skal 114.000 enheter med ammunisjon være påvist, fordelt på artillerigranater, granatkastere, antitankmissiler og andre typer ammmunisjon.

Les alt om krigen i Ukraina her

Ifølge den russiske nasjonalgarden vil all ammunisjon, som fortsatt er egnet for bruk, bli overlevert til den russiske hærens depoter.

Se video: Mener dette beviser russiske krigsforbrytelser

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Den russiske nasjonalgardens spesialoperasjonsenhete har avdekket et skjult feltdepot med ammunisjon for fiendtlige håndvåpen, artillerigranater og ingeniøreksplosive gjenstander i en bosetning i Luhansk People's Republic», heter det i en offisiell uttalelse.

Nyheten om våpenbeslaget er foreløpig ikke kommentert eller verfisert av uavhengige kilder.

Produserer våpen natt og dag

Vladimir Putin har satt Russlands økonomi i krigsmodus, noe som innebærer at produksjonen av ammunisjon og våpen er høyt prioritert. Produksjonen foregår natt og dag. I tillegg mottar Russland våpen og ammunisjon fra Nord-Korea og Iran.

Ukraina er lovet store våpen- og ammunisjonsleveranser fra USA, EU og andre Nato-land, men leveransene tar tid. I mellomtiden har russerne et overtak på slagmarken.