Donald Trump hånet og kalt «tyrann»

– Hvis vi tror at han ikke er hevet over loven, så sett ham i fengsel. Og det er slik det vil fungere for alle andre, sier tidligere leder av den republikanske nasjonalkomiteen, Michael Steele, etter talen til Trump under konferansen til Libertarian Party i Washington 25. mai 2024.
– Hvis vi tror at han ikke er hevet over loven, så sett ham i fengsel. Og det er slik det vil fungere for alle andre, sier tidligere leder av den republikanske nasjonalkomiteen, Michael Steele, etter talen til Trump under konferansen til Libertarian Party i Washington 25. mai 2024. Foto: NTB / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump trodde han kom til sine egne. I stedet ble han buet ut og hånet av forsamlingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den uvanlige seansen blir referert av flere medier, blant annet Business Insider , CNN og BBC.

Trump deltok på en konferanse for Libertarian Party, som er rangert som USAs tredje største, da han ble overrasket av fiendtlige tilrop og regelrett buing.

Underveis i talen var det flere av tilhørerne som kom med skjellsord mot den tidligere presidenten.

Da Trump forsøkte å få tilhørerne på sin side ved å kalle president Joe Biden en «tyrann» og den «verste presidenten i USAs historie», fikk han uttalelsene i rekyl og ble i stedet møtt med tilrop om: «Det er du».

Se video: Her blir Trump buet ut

– Jeg liker ikke Joe Biden

Trump forsøkte så godt han kunne å vinne innpass i den fiendtlig innstilte forsamlingen.

– Vel, det siste året hadde jeg blitt tiltalt av regjeringen for 91 forskjellige forhold, så hvis jeg ikke var en libertarianer før, er jeg absolutt en libertarianer nå. Jeg liker ikke Joe Biden, jeg kaster ikke folk i fengsel for å være uenige med meg, sa Trump i talen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Underveis skal flere ha holdt opp plakater som oppfordret til å stanse Trump, mens andre advarte mot å slippe til fremtidige diktatorer på amerikansk jord. Sikkerhetsvakter måtte gripe inn for at møtet kunne fortsette.

– Sett ham i fengsel

Trump fikk derimot applaus da han lovet å omgjøre livstidsdommen til Ross Ulbricht, grunnleggeren av narkotikaselgernettstedet Silk Road, som har vært fengslet siden 2013.

Medlemmer av USAs tredje største parti, Libertarian Party, roper protester under talen til USAs tidligere president Donald Trump i Washington DC 25. mai 2024. Foto: Jim Watson / AFP
Medlemmer av USAs tredje største parti, Libertarian Party, roper protester under talen til USAs tidligere president Donald Trump i Washington DC 25. mai 2024. Foto: Jim Watson / AFP

– The Libertarian Party kan utgjøre en stor forskjell. Hvis vi forenes vil vi være ustoppelige, sa Trump til en blanding av applaus og hån, ifølge, Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere leder av den republikanske nasjonalkomiteen, Michael Steele, kom søndag med en bredside mot sin partifelle. Han gikk i strupen på Trump, som for noen dager siden hevdet at Joe Biden hadde gitt ordre om å drepe ham dersom han ikke samarbeidet under ransakingen av luksuseiendommen Mar-a-Lago-hjem i Palm Beach i Florida i august 2022.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis vi tror at han ikke er hevet over loven, så sett ham i fengsel. Og det er slik det vil fungere for alle andre, sa Steel, ifølge Newsweek.

– Det er enormt farlig

Steel har også tidligere angrepet Trump etter de mange angrepene på dommere og rettstjenestemenn, som ofte har vært i strid med rettskjennelsen.

– Det er enormt farlig. Jeg er bare sjokkert over at vi har latt dette komme så langt. Sett ham i fengsel. Det er slik du avslutter det. Det er slik det stopper. Systemet blir pulverisert innenfra av Trump, sa Steele i november, ifølge The Hill Han advarte om konsekvensene av ikke å anvende loven likt.

Video: Reagerer på Trumps kannibalkommentar: – Hva i helvete?

– Ingen annen person på denne planeten, og absolutt ikke i dette landet, ville bli gitt den typen nåde som Donald Trump har blitt gitt for å angripe funksjonærer, dommere, påtalemyndigheten, og personlig true dem, sa Steele.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Risikerer 20 års fengsel

Trump kjemper nå for sitt politiske liv fra tiltalebenken i flere rettssaker frem mot presidentvalget i november. Han er siktet for 34 tilfeller av forfalskning av forretningsdokumenter. Hvert av de 34 punktene har en maksimumsstraff på fire år i fengsel, med en samlet øvre strafferamme på 20 år, skriver The Independent.

Etter at Donald Trump påsto at FBI fikk tillatelse til å drepe ham under ransakingen, ber påtalemyndigheten om at Trump ilegges munnkurv, fordi «Trump utgjør en fare for rettshåndhevelsen», skriver Reuter.

Presidentvalget i USA er det 60. i rekken og avholdes tirsdag 5. november.