Frykter Nord-Korea vil handle: – Det gjenstår bare å se hvor omfattende det blir

Nord-Korea-diktator Kim Jong-un møtte Russland president Vladimir Putin i september i fjor.
Nord-Korea-diktator Kim Jong-un møtte Russland president Vladimir Putin i september i fjor. Foto: Vladimir Smirnov / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alliansen mellom Russland og Nord-Korea skaper uro i Washington D.C.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I november går amerikanerne til valgurnene fror å utpeke sin neste president. Slik det står nå er det trolig demokratenes Joe Biden og republikanernes Donald Trump som møtes i ringen nok en gang.

Kilder knyttet til den amerikanske regjeringen i Washington D.C. tror Nord-Korea kommer til ta grep som kan øke spenningen i stillehavsregionen i forkant av valget.

Her kan du lese mer om valget i USA!

Ovefor NBC News uttrykker seks ikke navnitte tjenestemenn knyttet til Biden-administrasjonen bekymring for hva som kan være i gjære.

– Vi er ikke i tvil om at Nord-Korea vil forsøke å provosere i år. Det gjenstår bare å se hvor omfattende det blir.

Peker på Putin

Siden Russlands president Vladimir Putin gikk til fullskala invasjon av Ukraina i februar 2022 har Russland knyttet tettere bånd til nabolandet Nord-Korea og diktatoren Kim Jong-un.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sistnevnte skal blant annet ha bidratt med ammunisjon til førstnevntes krigsmaskin.

De amerikanske tjenestemennene NBC News har snakket med tror nordkoreanke påfunn i stillehavsregionen kan komme på ordre fra Moskva med hensikt å forstyrre det amerikanske presidentvalget.

Også i 2016 ble det rettet anklager om russisk innblanding i det ameirkanske valget. Det var året Hillary Clinton gikk på et bittert nederlag og måtte se seg slått av Donald Trump.

Se video: – Krigsforbrytelser

Frykter styrket evne til å bruke atomvåpen

Tjenestemennene frykter Nord-Korea kan styrke sin evne når det gjelder atomvåpen med Russlands hjelp, og sier at Putin gir Nord-Korea missil- og ubåtteknologi i bytte mot ammunisjon til slagmarken i Ukraina.

En eventuell utvikling som fører til at Nord-Korea kan avfyre missiler væpnet med atomstridshoder fra ubåter skaper uro.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vladimir Putin og Kim Jong-Un møttes i september i fjor. Med seg til Russland hadde sistnevnte med seg nordkoreanske militærtopper, regjeringsråder og tjenestepersoner innen våpenproduksjon og romteknikk.

Testet rakett

Fredag 17. mai meldte det sørkorenske militæret om at Nord-Korea hadde skutt opp minst én ballistisk rakett og flere kortdistanseraketter.

Dagen før hadde Sør-Korea og USA gjennomførte en felles militærøvelse med kampfly.