Minst fire drept i angrep på byggevarehandel i Ukraina

Dette bildet skal vise ukrainske brannmenn på stedet.
Dette bildet skal vise ukrainske brannmenn på stedet. Foto: Vitalii Hnidyi / Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har bombet en stor byggevarehandel i Kharkiv by med opptil 200 personer til stede, ifølge Ukrainas president. Fire mennesker er funnet drept.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dessverre er det allerede fire drepte og 38 sårede, sier guvernør Oleh Synegubov i Kharkiv fylke lørdag kveld.

To russiske presisjonsstyrte bomber rammet en stor bygg- og jernvarehandel, et såkalt hypermarked, og utløste en stor brann tidligere på ettermiddagen, ifølge myndighetene.

Her kan du lese mer om krigen i Ukraina!

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som besøkte Kharkiv dagen før, fordømmer luftangrepet mot et åpenbart sivilt mål midt på lyse dagen.

– Per nå vet vi at over 200 personer kan ha vært inne i hypermarkedet, skrev Zelenskyj på Telegram tidligere lørdag.

Han ber igjen vestlige land om å forsyne Ukraina med adekvate luftvernsystemer.

Lørdag kveld ble sentrum av Kharkiv rammet av et nytt luftangrep. 14 personer ble såret i angrepet, som rammet et område med postkontor, frisør og en kafé, ifølge byens ordfører Igor Terekhov.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Mener dette beviser russiske krigsforbrytelser

Stor brann

Ukrainsk redningstjeneste sier det brenner over et område på 10.000 kvadratmeter, men at brannvesenet jobber seg innover i den ødelagte bygningen.

Videoer som øyevitner har lagt ut i sosiale medier, viser en stor søyle med svart røyk som stiger opp fra Episentr-forretningen, som ligger i et næringsområde.

– Vi har et stort antall savnede, skrev ordfører Terekhov på Telegram kort tid etter angrepet.

– Tilsynelatende var angrepet mot en kjøpesenter der det var mange mennesker, dette er ren terror, fortsatte ordføreren.

Russisk offensiv

Byen Kharkiv er Ukrainas nest største og angripes jevnlig av russiske raketter. Torsdag ble sju mennesker drept i angrep mot byen, ifølge lokale myndigheter.

Russland innledet en bakkeoffensiv i det nordøstlige Kharkiv fylke 10. mai. Ukrainske myndigheter hevdet fredag at de hadde klart å stanse de russiske styrkens framgang.