Kommersant: Russisk general pågrepet

Nestlederen i den russiske forsvarsstaben, Vadim Sjamarin, er pågrepet.
Nestlederen i den russiske forsvarsstaben, Vadim Sjamarin, er pågrepet. Foto: Russian Defence Ministry / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nestlederen i den russiske forsvarsstaben er pågrepet og varetektsfengslet som følge av anklager om korrupsjon, melder russiske medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Interfax er general Vadim Sjamarin siktet for å ha tatt imot bestikkelser i stor skala. Han er ifølge nyhetsbyrået varetektsfengslet av en russisk domstol i påvente av rettssaken.

Det er den tredje pågripelsen av en høyt rangert offiser i Russlands væpnede styrker på én måned. Tass melder, men med retten som kilde, at nestsjefen i forsvarsstaben vil bli holdt fengslet i to måneder i første omgang.

Dersom Sjamarin blir tiltalt og dømt, kan han få fengselsstraff på inntil 15 år.

Kritiske røster i det russiske samfunnet har i årevis framholdt at forsvaret er befengt med korrupsjon, men det er sjeldent at ledeskikkelser blir gransket eller utsatt for reaksjoner.

Tirsdag ble det kjent at den tidligere lederen for en av Russlands avdelinger i Ukraina, Ivan Popov, var pågrepet, anklaget for «svindel i stor skala».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Ny video viser russernes kamp mot sjødronene

Mandag ble Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu byttet ut med økonomen Andrej Belousov, og viseforsvarsminister Jurij Sadovenko ble erstattet med økonomen Oleg Savaljev.

Spørsmålet om korrupsjon ble heist på ny i kjølvannet av den russiske krigføringen i Ukraina og den uventet harde motstanden som invasjonen ble møtt med. Også Wagnergruppens framferd og tilsynelatende frie stilling aktualiserte spørsmålet om korrupsjon, spesielt lederen Jevgenij Prigozjins provoserende oppførsel.