FN stanser all utdeling av mat i Rafah

Artikkelen fortsetter under annonsen

FN stanser all matutdeling i Rafah sør på Gazastripen etter å ha gått tom for forsyninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Verdens matvarefond (WFP) har det de to siste dagene ikke kommet en eneste lastebil med nødhjelp inn til Gaza via kaianlegget som USA har bygd.

Organisasjonen viser også til at det ikke lenger er trygt å dele ut mat i byen.

WFPs talsperson, Abeer Etefa, sier tirsdag kveld at de humanitære operasjonene i Gaza er nær ved å bryte sammen.

– Hvis ikke massive mengder med mat og andre forsyninger igjen begynner å komme til Gaza, vil hungersnød-lignende forhold spre seg, understreker hun.

FN har ikke oppgitt hvor mange mennesker som fortsatt befinner seg i Rafah etter at Israel innledet en bakkeoperasjon i byen 6. mai, men ifølge nyhetsbyrået AP ser det ut til at hundretusener av mennesker fortsatt er der.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) meldte tidligere tirsdag på X/Twitter at matutdelingen i Rafah var stanset, men uten å utdype.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Etefa fortsetter WFP å dele ut varme måltider sentralt på Gazastripen. Det blir i samme område delt ut pakker med mat, men med reduserte mengder mat og i et begrenset antall.

Også her er det kun dager før lagrene er tomme.

Fredag i forrige uke ankom det ti lastebiler via den USA-bygde kaia med forsyninger som ble transportert til lagre sentralt i Gaza. Lørdag ble imidlertid elleve lastebiler stanset av palestinske folkemengder som tok lasten, og kun fem lastebiler nådde fram til lagrene. Verken søndag eller mandag kom det nye forsyninger, opplyser hun.