Ukraina: Russisk marinefartøy ødelagt på Krim

Ifølge den ukrainske marinen var Tsiklon det siste russiske fartøyet basert på Krim-halvøya som kunne bære krysserraketter. Her er et bilde av havnen i Sevastopol på Krimhalvøya.
Ifølge den ukrainske marinen var Tsiklon det siste russiske fartøyet basert på Krim-halvøya som kunne bære krysserraketter. Her er et bilde av havnen i Sevastopol på Krimhalvøya. Foto: Planet Labs PBC / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et russisk marinefartøy som kan bære langtrekkende krysserraketter, er ødelagt på kysten av Krim-halvøya, sier den ukrainske marinen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De ukrainske kildene sier det er snakk om det russiske fartøyet Tsiklon som ble truffet natt til 19. mai. Minesveiperen ble bygget på et verft i Kertsj og ble satt i tjeneste sist juni, ifølge forsvarsdepartementet i Moskva.

Her kan du lese mer om krigen i Ukraina!

Ifølge den ukrainske marinens talsperson Dmytro Pletentsjuk var dette det siste russiske fartøyet basert på Krim-halvøya som kunne bære krysserraketter. De øvrige er enten sunket eller forflyttet.

– Ifølge oppdatert informasjon traff det ukrainske forsvaret det russisk Tsiklon-fartøyet i Sevastopol natt til 19. mai, sa den ukrainske generalstaben tirsdag.

Se video: Mener dette tvinger russerne til å holde seg unna

Marinen sa senere at fartøyet var ødelagt. Russland har ikke kommentert saken, og det har ikke latt seg gjøre å bekrefte meldingen fra uavhengige kilder.

Det russiske forsvarsdepartementet hevdet søndag at ni amerikanske ATACMS-raketter var skutt ned over den okkuperte Krim-halvøya.