Minst én døde i kraftig turbulens på fly – tilstanden kritisk for sju skadde

Hendelsen skjedde på et Singapore Airlines-fly fra London til Singapore. Illustrasjonsfoto
Hendelsen skjedde på et Singapore Airlines-fly fra London til Singapore. Illustrasjonsfoto Foto: Roslam Rahman / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst én passasjer på et Singapore Airlines-fly omkom etter kraftig turbulens. Over 40 er skadet, og tilstanden er kritisk for sju av dem, ifølge thailandske myndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyet, en Boeing 777, fraktet 221 passasjerer og en besetning på 18 fra London til Singapore. Turbulensen oppsto da flyet befant seg over Indiahavet og førte til at flyet falt 6000 fot i løpet av få minutter.

Det ble tvunget til å nødlande i Bangkok tirsdag, der en rekke ambulanser sto og ventet på å transportere de skadede.

En svensk flyekspert antar at turbulensen fikk så store konsekvenser fordi passasjerer ikke var fastspent.

– Du må være fastspent. Er du ikke fastspent, havner du i taket og risikerer å brekke nakken. Andre vanlige skader er på bein, armer og ribbein og utslåtte tenner. Det er ganske store krefter, og det hjelper ikke å holde seg fast, sier Jan Ohlsson til nyhetsbyrået TT.

73-åring omkom

Singapores transportdepartement opplyser tirsdag at de sender etterforskere til Bangkok etter å ha vært i kontakt med thailandske myndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Personen som er bekreftet omkommet, er en 73 år gammel britisk mann. Ifølge thailandske myndigheter kan han ha dødd av et hjerteinfarkt, men dette er ikke bekreftet.

Den thailandske avisa Khaosod melder at det i tillegg har dødd en person på sykehus. Dette er ikke bekreftet av andre kilder.

Kritisk for sju

Tilstanden er kritisk for sju av de skadede, melder kringkasteren BBC , som viser til thailandske myndigheter.

I tillegg til disse har flere titall mennesker pådratt seg ikke livstruende skader. Blant disse er 14 med lettere skader og 23 passasjerer og ni besetningsmedlemmer som trolig har noe mer alvorlige skader. Fire timer etter nødlandingen i Bangkok var 18 personer fortsatt innlagt på sykehus.

Singapore Airlines kondolerer den avdødes familie, heter det i en uttalelse fra selskapet.