Erdogan mener Eurovision truer tradisjonelle verdier

Recep Tayyip Erdogan ser på Eurovision Song Contest som en trussel mot tradisjonelle verdier og deltakerne som trojanske hester som vil skape «sosial korrupsjon». Han sier Tyrkia gjør rett i å holde seg unna den årlige sangkonkurranse, som landet har vunnet én gang – med Sertabs «Every way that I can» i 2003. Arkivfoto: Ahmad Al-Rubaye / AP / NTB
Recep Tayyip Erdogan ser på Eurovision Song Contest som en trussel mot tradisjonelle verdier og deltakerne som trojanske hester som vil skape «sosial korrupsjon». Han sier Tyrkia gjør rett i å holde seg unna den årlige sangkonkurranse, som landet har vunnet én gang – med Sertabs «Every way that I can» i 2003. Arkivfoto: Ahmad Al-Rubaye / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan går hardt ut mot den populære, årlige sangkonkurransen Eurovision Song Contest (ESC) og kaller den en skammelig trussel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erdogan anklager sangkonkurransen for å oppmuntre til «kjønnsnøytralisering» og for å true tradisjonelle familieverdier.

– Ved slike arrangementer har det blitt umulig å møte en normal person, sa Erdogan i en tale etter et regjeringsmøte mandag.

Presidentens uttalelse er et tilsynelatende stikk til at ESC nylig fikk sin første ikke-binære vinner, sveitsiske Nemo, som vant med sangen «The Code» tidligere i mai. Erdogans regjeringsparti fører ikke en LHBT+-vennlig politikk, og ifølge Amnesty blir LHBT+-personer i Tyrkia stadig utsatt for trakassering og diskriminering.

– Vi har gjort rett i å holde Tyrkia utenfor denne skammelige konkurransen de siste tolv årene, sier presidenten.