Nøkkelvitne Michael Cohen sier han stjal fra Trump

Mandag var fjerde dag i vitneboksen for nøkkelvitnet Michael Cohen i hysjpengesaken mot Donald Trump. Foto: Seth Wenig / AP / NTB
Mandag var fjerde dag i vitneboksen for nøkkelvitnet Michael Cohen i hysjpengesaken mot Donald Trump. Foto: Seth Wenig / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det avgjørende vitnet Michel Cohen i den såkalte hysjpengesaken mot Donald Trump erkjente mandag å ha å ha stjålet titusenvis av dollar fra ekspresidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cohen jobbet som advokat og fikser for Trump i en årrekke, og hans vitneforklaring regnes for å være avgjørende i den såkalte hysjpengesaken.

Mandag var fjerde dag i vitneboksen for advokaten, hvor Trumps forsvarere fortsatte å male et bilde av Cohen som en løgnhals på hevntokt mot ekspresidenten.

Her kan du lese mer om Donald Trump!

Tyveri-episoden skjedde i 2016, da Trump skal ha kuttet feriebonusen til Cohen fra 150.000 dollar til 50.000 dollar. Kort tid etter dette sa Cohen til Trump at han betalte 50.000 til et teknologiselskap som skulle jekke opp Trump på en meningsmåling over kjente forretningsmenn. I realiteten betalte Cohen 20.000 dollar for tjenesten og stakk mellomlegget i lommen, fortalte han.

– Så du stjal fra Trump Organization? spurte forsvarsadvokat Todd Blanche.

– Ja, lød svaret fra Cohen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Reagerer på Trumps kommentar: – Hva i helvete?

En rekke andre usannheter fra Cohen ble også avdekket i vitnesbyrdet, men Cohen hevdet at mange var ment å beskytte ekspresidenten.

Trumps tidligere våpendrager sto imidlertid fjellstøtt i sin forklaring om utbetalingen til pornoskuespiller Stormy Daniels for at hun skulle holde tett om en angivelig affære med Trump. Det er dette lovbruddet ekspresidenten er tiltalt for.