Biden fordømmer ICC-begjæringen om arrestordre på Netanyahu

USAs president Joe Biden er ikke fornøyd med arrestordreren på Netanyahu.
USAs president Joe Biden er ikke fornøyd med arrestordreren på Netanyahu. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

ICC-aktorens begjæring om arrestordre på Israels statsminister og forsvarsminister er skandaløs, uttaler USAs president Joe Biden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjefaktor i ICC Karim Khan har bedt om å få arrestordre på Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant. Khan ønsker det samme for tre Hamas-ledere.

– La meg være tydelig: Hva enn denne aktoren muligens impliserer, så er det ikke likhet – ingen – mellom Israel og Hamas, sier Biden.

Her kan du lese mer om krigen!

Han slår fast at USA «alltid kommer til å stå sammen med Israel mot trusler mot dets sikkerhet».

Kort tid før Bidens uttalte seg, sa USAs utenriksminister Antony Blinken at det er skammelig av Khan å sidestille Israel og Hamas i begjæringen om arrestordre.

De tre Hamas-lederne som Khan ber om arrestordre på, er Mohamed Deif, leder for Hamas' væpnede gren, Ismail Haniyeh, som er den politiske lederen for bevegelsen, og Yahya Sinwar, Hamas' øverste leder på Gazastripen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Her går det galt for Joe Biden - igjen

Ifølge Khan er det rimelig å tro at de står bak krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten på Gazastripen og i Israel. Et panel skal nå ta en avgjørelse i saken, ifølge CNN.

Både Israel og Hamas motsetter seg forsøket på arrestordre. Begge mener det er svært urimelig at de blir plassert i samme bås som motparten.