Putin: Ingen plan om å erobre Kharkiv by

Russlands president Vladimir Putin er på besøk i Kina, hvor han fredag talte til studenter i byen Harbin. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / Pool / AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin er på besøk i Kina, hvor han fredag talte til studenter i byen Harbin. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / Pool / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har i øyeblikket ingen planer om å erobre Ukrainas nest største by Kharkiv, hevder president Vladimir Putin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse i Kina fredag sa Putin at den russiske offensiven i Kharkiv-regionen går etter planen.

Videre hevdet han at Russland er nødt til å opprette en buffersone i Kharkiv-regionen av hensyn til egen sikkerhet. Årsaken er angivelig ukrainske angrep på den russiske Belgorod-regionen.

Les mer om krigen i Ukraina her!

– Når det gjelder det som skjer ved fronten i Kharkiv, så er det deres skyld. For de har angrepet, og fortsetter å angripe, boligstrøk i grenseområder, sa Putin.

Tidligere denne uken kunngjorde Russlands regjering at minst 15 mennesker var drept i et ukrainsk angrep som rammet en boligblokk i byen Belgorod. Dødstallet er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Se video: Mener dette tvinger russerne til å holde seg unna

På pressekonferansen hevdet Putin også at det er Ukraina, og ikke Russland, som nekter å forhandle om en slutt på krigen.

Ifølge Putin vil Russland følge med på Ukraina-toppmøtet som skal holdes i Sveits i midten av juni. Han mener møtet kan resultere i et ultimatum som vil bli forelagt Russland.