Pentagon: Gaza-havneanlegg snart klart til bruk

Amerikanske styrker står for byggingen av et flytende havneanlegg i sjøen utenfor Gazastripen. Foto: USAs militære sentralkommando / AP / NTB
Amerikanske styrker står for byggingen av et flytende havneanlegg i sjøen utenfor Gazastripen. Foto: USAs militære sentralkommando / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et amerikanskbygget havneanlegg for levering av forsyninger til Gazastripen skal tas i bruk i løpet av de neste dagene, uttaler USAs forsvarsdepartement.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske soldater står for byggingen av det flytende havneanlegget i sjøen utenfor Gazastripen.

Prosjektet har en prislapp på minst 320 millioner dollar. Anlegget skal bidra til økt humanitær tilgang til Gaza.

Byggingen ble fullført i forrige uke, men dårlig vær i området med høy sjø gjorde det utrygt å forankre anlegget på Gazas kyst. Pentagon-talsmann Pat Ryder sa tirsdag at det nå kan tas i bruk «de kommende dagene», men han avviste å oppgi noen konkret dato.

Han la til at amerikanske marinefartøy i Middelhavet kan bistå med å ivareta sikkerheten etter at anlegget er tatt i bruk.

Pentagon har tidligere uttalt at israelske soldater skal forankre anlegget til Gazas kyst, uten at amerikanske soldater skal gå i land.

Planen går ut på at forsyninger skal sendes fra Kypros med kommersielle skip til en flytende plattform, som amerikanske soldater har bygget utenfor kysten av Gaza, og så skal mindre fartøy frakte forsyningene videre til det nye havneanlegget, der lastebiler skal stå klare til å bringe hjelpen ut til befolkningen på Gazastripen.