Trump hevder Biden holder med Hamas

Donald Trump kaller president Joe Bidens trussel om å holde tilbake våpenstøtte til Israel for skammelig. Foto: AP / NTB
Donald Trump kaller president Joe Bidens trussel om å holde tilbake våpenstøtte til Israel for skammelig. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Joe Bidens trussel om å stanse våpenstøtten til Israel er skammelig, hevder Donald Trump, som anklager USAs president for å holde med Hamas.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Skurken Joe holder med disse terroristene, akkurat som han støtter at de radikale pøblene tar over våre høyskoler, skriver Trump i Truth Social med henvisning til de omfattende Gaza-protestene ved amerikanske universiteter.

Forsvarsminister Lloyd Austin bekreftet onsdag i Kongressen at en lovet forsendelse av 3500 bomber til Israel blir holdt tilbake.

Ifølge Pentagon dreier det seg blant annet om 1800 bomber av typen Mk84. Disse er på over 900 kilo, etterlater 10–12 meter dype kratre og sprer dødelige splinter over 350 meter unna.

Onsdag truet Biden med å holde tilbake flere våpenforsendelser til Israel dersom landet gjør alvor av trusselen om å sende bakkestyrker inn i Rafah lengst sør på Gazastripen. Der har over 1 million internt fordrevne palestinere søkt tilflukt.

Trump mener trusselen om stans i våpenstøtte er forkastelig.

– Det Biden gjør overfor Israel er skammelig, sa han til journalister torsdag.

– Det er ikke til å tro, han har helt forlatt Israel, sa Trump, som i november utfordrer Biden i kampen om presidentposten.

Se video: Her går det galt for Joe Biden - igjen