Tiktok har svart på EU-ultimatum

EU er bekymret for at Tiktoks nye «Lite»-app kan gjøre barn avhengige og svekke mental helse. Nå har Tiktok gitt et svar til EU innen fristen på 24 timer.

I flere land har Tiktok kommet på banen med en ny app som fryktes å være avhengighetsskapende for barn. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB
I flere land har Tiktok kommet på banen med en ny app som fryktes å være avhengighetsskapende for barn. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke kjent hva Tiktok har skrevet i svaret, hvor de ble bedt om å svare på EU-kommisjonens innvendinger.

Det er belønningssystemet i applikasjonen Tiktok Lite som vekker bekymring. Der kan brukerne få belønning for å se på videoer. Belønningen kan veksles inn i eksempelvis kuponger til nettbutikken Amazon, ifølge kommisjonens tjenestepersoner.

Hvis ikke selskapet sørger for tilstrekkelig bevis for at belønningssystemet ikke gjør barn avhengige, kan Tiktok bli avkrevd høye bøter, og tjenesten kan bli forbudt.

Mandag skrev det kinesisk-eide selskapet at de var skuffet over at kommisjonen stilte et 24-timersultimatum. De vektlegger at belønningssystemet ikke er tilgjengelig for barn under 18 år og at det er daglig grense i systemet.

Tiktok Lite er ikke tilgjengelig i Norge.