Erdogans tar til orde for palestinsk samling etter møte med Hamas-lederen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal ha forsøkt å innta en rolle som megler i konflikten mellom Israel og Hamas som raser på Gazastripen. Foto: Denes Erdos / AP / NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal ha forsøkt å innta en rolle som megler i konflikten mellom Israel og Hamas som raser på Gazastripen. Foto: Denes Erdos / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan oppfordrer palestinerne til å stå sammen. Lørdag hadde han møte med Hamas-leder Ismail Haniyeh.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er grunnleggende viktig at palestinerne står sammen i denne prosessen. Det sterkeste svaret til Israel og veien til seier ligger i samling og integritet, sier Erdogan i en uttalelse som er offentliggjort av det tyrkiske presidentkontoret.

Forsøkene på å få i stand en våpenhvile og å få inn nødhjelp til Gaza var temaer som ble diskutert av de to, ifølge den statlige tyrkiske TV-kanalen TRT.

Haniyeh er leder for Hamas' politiske gren. Møtet ble holdt i Istanbul lørdag.

Forholdet mellom Den palestinske selvstyremyndigheten på Vestbredden og islamistiske Hamas på Gazastripen har i årevis vært svært vanskelig. Rivaliseringen utviklet seg til væpnet konflikt i 2006, og de har hatt et anspent forhold siden.

Erdogan skal ha forsøkt å innta en rolle som megler i konflikten mellom Israel og Hamas som raser på Gazastripen. I stedet er det så langt primært Qatar som har fungert i denne rollen.

Den islamistiske bevegelsen Hamas, som i en årrekke har styrt Gazastripen, regnes som en terrororganisasjon både av USA, EU og Israel.

Hamas sto bak de militære angrepene og terroraksjonene i Israel 7. oktober i fjor.