Israel drepte lokale Hizbollah-ledere i Libanon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels hær sier den har drept to lokale Hizbollah-ledere og et annet Hizbollah-medlem i Sør-Libanon. Den iranskstøttede gruppen bekrefter at de tre er drept.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et fly fra det israelske flyvåpenet angrep og eliminerte Ismail Yusef Baz, øverstkommanderende for Hizbollahs kystsektor, står det i en uttalelse fra det israelske forsvaret (IDF).

IDF legger til at angrepet mot ham skjedde i Ain Baal-området i Sør-Libanon, rundt 15 kilometer fra grensen til Israel, tirsdag.

I en annen uttalelse fra IDF senere tirsdag kveld heter det at et israelsk militært luftfartøy «rammet og eliminerte lederen for rakett- og missilenheten tilhørende Hizbollahs Radwan-styrker i Libanons sentrale og vestlige region». Radwan er navnet på Hizbollahs elitestyrke. Lederen som ble drept er navngitt som Mohammed Shehoury.

Et annet operativt Hizbollah-medlem tilknyttet samme enhet ble også drept i angrepet, som skjedde nær Shehabiya i Sør-Libanon, uttaler IDF.

Israel og Hamas-allierte Hizbollah har utvekslet nesten daglig ild over grensen mellom Libanon og Israel etter at Hamas gikk til angrep mot Israel 7. oktober – et angrep som resulterte i at Israel gikk til krig mot Hamas på Gazastripen.

Tirsdagens angrep skjer idet den regionale spenningen er på et høyt nivå som følge av Irans rakett- og droneangrep mot Israel i helgen. Irans angrep var svar på et israelsk luftangrep mot det iranske konsulatet i Damaskus i Syria tidligere denne måneden.