Frankrike og India advarer mot reiser til flere land i Midtøsten

Irans øverste leder Ali Khamenei uttalte onsdag at Israel må og vil bli straffet for angrepet på det iranske konsulatet i Damaskus.
Irans øverste leder Ali Khamenei uttalte onsdag at Israel må og vil bli straffet for angrepet på det iranske konsulatet i Damaskus. Foto: Den iranske regjeringen / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrike og India advarer sine landsmenn mot å reise til Iran og Israel. Norsk UD advarer om økende fare for iransk angrep mot Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Basert på informasjon fra det amerikanske utenriksdepartementet , gjengitt i israelske medier, kan det være en økt risiko for et iransk angrep mot Israel de kommende dagene, skriver Utenriksdepartementet i en oppdatering på departementets reiseinformasjon om Israel.

Frankrikes utenriksminister Stephane Sejourne kommer med sin advarsel etter at Iran har truet med represalier for det israelske angrepet mot Irans konsulat i Syria. Sju medlemmer i Irans Revolusjonsgarde ble drept i et angrep mot det iranske konsulatet i Damaskus 1. april.

Israel har blitt beskyldt for å ha stått bak angrepet, men har ikke kommentert anklagene. Irans øverste leder Ali Khamenei uttalte onsdag at Israel må og vil bli straffet for angrepet på det iranske konsulatet.

Både fra utenriksdepartementet i New Delhi og Paris blir det vist til den økende spenningen i regionen etter angrepet og faren for iransk gjengjeldelse. Den franske advarselen omfatter reiser til Iran, Libanon, Israel og Palestina, mens India advarer mot reiser til Iran og Israel. Indere i Israel og Iran blir bedt om å tenke sikkerhet i alt de gjør, og begrense bevegelsene til et minimum.

En rekke land har de siste dagene kommet med lignende advarsler til sine landsmenn, blant dem USA og Russland.