Sex: Norge på topplisten over verdens mest promiskuøse land

Ble du overrasket over resultatet?

Ifølge resultatene tar en gjennomsnittlig nordmann en tur i sengehalmen med forskjellige personer i løpet av et liv. Illustrasjonsfoto.
Ifølge resultatene tar en gjennomsnittlig nordmann en tur i sengehalmen med forskjellige personer i løpet av et liv. Illustrasjonsfoto.  Foto: Twinsterphoto / Shutterstock / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En analyse av data av menneskers oppførsel på soverommet har avslørt hvilket land i verden som er det mest «løsslupne».

Analysen som er gjennomført av «World Population Review» har tatt for seg flere forskjellige undersøkelser og data fra verden over. De har da kommet fram til hvilke land i verden folk gjennomsnittlig har flest sexpartnere, og Norge er på topplisten.

«De fleste mennesker har flere seksualpartnere i løpet av livet, og undersøkelser viser at det globale gjennomsnittet ligger på ni seksualpartnere i løpet av livet. Det gjennomsnittlige antallet seksualpartnere kan variere betydelig fra land til land, ettersom kulturelle normer kan ha stor innvirkning på hvor mange personer man har sex med» , skriver World Population Review på sine nettsider.

På toppen av listen troner Tyrkia , der tyrkere oppgir å ha gjennomsnittlig 14,5 sexpartnere i løpet av livet. På andreplass ligger Australia med et gjennomsnitt på 13,3 partnere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tredjeplassen er det New Zealand som stikker av med med et gjennomsnitt på sexpartnere på 13,2.

Se video: Sekunder før katastrofe

På topplisten

Norge kaprer syvendeplassen på listen. Ifølge World Population Review har nordmenn et gjennomsnitt på sexpartnere på 12,1 i et livsløp. Norge er ikke høyest rangert blant landene i Norden, men blir slått av både Island (13,0) og Finland (12,1).

Norge rangeres imidelertid som det mest promiskuøse landet i Skandinavia, rett foran Sverige (11.8) og et godt stykke foran Danmark (9.3).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På bunnen av listen ligger India med 3,0 gjennomsnittlige sexpartnere i løpet av et liv, og over der er Kina, Vietnam, Hong Kong og Indonesia.

Ifølge World Population Review kan det lave antallet sexpartnere vanligvis skyldes samfunnsmessige eller kulturelle preferanser om å avstå fra sex før ekteskapet. I India er det for eksempel strenge ekteskapsregler, ifølge nettsiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hard konkurranse

I en annen studie, publisert i fjor, hadde et forskerteam analysert data fra nesten 90 nasjoner for å avdekke hvilket lands menn som har den største gjennomsnittlige ereksjonsstørrelsen.

Studien, publisert av World Data, konkluderer med at menn fra Ecuador er de mest velutstyrte i verden, og lander på førsteplass med et øyenbryns-hevende 17,61 centimeter.

Norge nådde ikke helt opp til i kampen om topplasseringene, men havnet på en «respektabel 40.-plass, med en gjennomsnittslengde på 14,34 centimeter.

Sammenligner vi oss med våre nordiske naboer blir vi slått av både Sverige og Danmark. I Sverige er gjennomsnittslengden, ifølge studien, på 15,08 centimeter og i Danmark er den 14,88 centimeter.

Norge er likevel høyere på listen enn Finland, som endte på 48.-plass med 13,77 centimeter.