Sør-Korea tok farvel med folkekjær panda

Fu Bao ble født i 2020 og er en av Sør-Koreas største kjendiser. Flere tusen sørkoreanere møtte onsdag opp for å ta farvel med henne før hun ble sendt til Kina. Foto: Chung Sung-Jun / AP / NTB
Fu Bao ble født i 2020 og er en av Sør-Koreas største kjendiser. Flere tusen sørkoreanere møtte onsdag opp for å ta farvel med henne før hun ble sendt til Kina. Foto: Chung Sung-Jun / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 6000 sørkoreanere møtte onsdag opp for å ta farvel med Fu Bao, den første pandaen født i Sør-Korea og som nå skal sendes til Kina.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fu Bao – som betyr «skatt som gir lykke» – ble født i 2020 og er en av Sør-Koreas største kjendiser. Videoer av henne på Youtube-kanalen til Everland, dyreparken der hun har bodd, får ofte opp mot 500 millioner visninger.

Ifølge Everland har besøkstallene til parken doblet seg siden Bao ble født, og over 5,5 millioner – cirka 10 prosent av Sør-Koreas befolkning – skal ha besøkt dyreparken for å se henne.

Kina har lenge brukt «panda-diplomati» for å bygge gode relasjoner til andre land, og Fu Baos foreldre – Ai Bao og Le Bao – ble gitt til Sør-Korea i 2016 av president Xi Jinping.

«Gaven» er kun midlertidig, og land som får pandaer, må vanligvis returnere avkom innen få år etter fødselen for at de kan bli med i Kinas avlsprogram.

Mens Fu Baos foreldre kan bli i Sør-Korea til 2031, må hun, samt søstrene hennes som ble født i 2023, sendes tilbake til Kina før de fyller fire år.