Drapsdømt mann henrettet i Texas

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som var dømt for to drap, men hevdet nye beviser pekte mot at han var uskyldig, ble onsdag henrettet i Texas.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ivan Cantu mente dommen mot ham var basert på usanne vitneutsagn og tvilsomme beviser. Skuespillerne Kim Kardashian og Charlie Sheen, flere politikere, sjelesørgere og Cantus bror har forgjeves støttet innsatsen for å få henrettelsen utsatt. Tre medlemmer av juryen som dømte ham, har også uttrykt tvil og bedt om en utsettelse.

50-åringen var dømt for å ha skutt og drept fetteren James Mosqueda (27) og hans 22 år gamle kjæreste Amy Kitchen i 2000. Drapene skal ha skjedd da Cantu forsøkte å stjele kokain, marihuana og penger fra fetteren, som solgte narkotika.

Den dødsdømte mannen brukte sine siste ord før han fikk giftsprøyten onsdag kveld til å gjenta at han var uskyldig i de to drapene.

Henrettelsen i fengselet i Huntsville er den første i år i Texas, delstaten som vanligvis henretter flest innsatte i USA. Den neste er planlagt 26. juni. En dødsdømt mann som etter planen skulle henrettes i mars, har fått fullbyrdelsen av dødsdommen utsatt.

I delstaten Idaho ble henrettelsen av seriedrapsmannen Thomas Eugene Creech avbrutt onsdag, fordi man ikke klarte å finne en blodåre til den dødelige giftsprøyten.