USAs høyesterett vil vurdere om Trump har immunitet

Ekspresident Donald Trump mener han er immun mot straffeforfølgelse for forsøk på valgpåvirkning. Høyesterett sier de skal ta opp immunitetsspørsmålet til behandling. Arkivfoto: Representantenes hus / AP / NTB
Ekspresident Donald Trump mener han er immun mot straffeforfølgelse for forsøk på valgpåvirkning. Høyesterett sier de skal ta opp immunitetsspørsmålet til behandling. Arkivfoto: Representantenes hus / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyesterett i USA sier den skal vurdere om ekspresident Donald Trump har immunitet mot straffeforfølgelse for valgpåvirkning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken mot den tidligere presidenten ble satt på pause av dommerne, som skal vurdere en kjennelse fra en lavere rettsinstans, som avviste Trumps påstand om at han hadde immunitet.

Høyesterett skal høre partsinnlegg i saken i slutten av april. Deretter er det ventet at en avgjørelse vil komme innen utgangen av juni.

Trump, som er den første ekspresidenten som straffeforfølges i USA, er soleklar favoritt til å bli Republikanernes kandidat til valget i november. Dermed ligger det an til at høstens valg blir en repetisjon av valget i 2020, der Joe Biden vant. Det er resultatet fra den gangen Trump anklages for å ha forsøkt å undergrave eller omstøte.