Der Spiegel: Tysk marinefartøy nær ved å skyte ned amerikansk drone

Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius, her under et besøk i Oberviechtach, bekrefter at en tysk fregatt forsøkte å skyte ned en drone i Rødehavet. Ifølge Der Spiegel var dronen amerikansk. Foto: Daniel Löb / AP / NTB
Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius, her under et besøk i Oberviechtach, bekrefter at en tysk fregatt forsøkte å skyte ned en drone i Rødehavet. Ifølge Der Spiegel var dronen amerikansk. Foto: Daniel Löb / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tysk fregatt som skulle beskytte handelstrafikken i Rødehavet, skal ha vært nær ved å skyte ned en amerikansk drone ved en feil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tyske forsvarsdepartementet bekrefter at det har vært en «dronehendelse» som involverte et alliert land. De sier ikke hvilket land. Hendelsen fant sted mandag.

Forsvarsminister Boris Pistorius sier at fregatten Hesse åpnet ild etter at mannskapet ikke klarte å identifisere en ukjent drone. Han føyde til at målet ikke ble truffet.

– Dronen viste seg å være en rekognoseringsdrone, sa Pistorius under et besøk i byen Oberviechtach onsdag.

Ifølge magasinet Der Spiegel avfyrte fregatten to luftvernraketter mot dronen, men begge skal ha styrtet i sjøen som følge av «teknisk feil». Uten å oppgi kilde skriver magasinet at det var en amerikansk Reaper-drone fregatten skjøt mot.

Ifølge Der Spiegel kan dronen ha vært del av et amerikansk innsats i området som ikke hadde noe med oppdraget i Rødehavet å gjøre.