Trump kan ikke betale hele boten, tilbyr 100 millioner

Donald Trump hevder ha ikke kan betale hele boten han ble ilagt i New York tidligere i februar og tilbyr en foreløpig innbetaling på 100 millioner dollar. Foto: Shannon Stapleton / AP / NTB
Donald Trump hevder ha ikke kan betale hele boten han ble ilagt i New York tidligere i februar og tilbyr en foreløpig innbetaling på 100 millioner dollar. Foto: Shannon Stapleton / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump hevder han ikke er i stand til å betale hele boten på 454 millioner dollar han er ilagt, og tilbyr en foreløpig betaling på 100 millioner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump har anket dommen i New York tidligere i februar da han ble dømt til å betale gigantboten og ble fratatt retten til å drive forretninger og søke lån i New York i tre år.

Ifølge dommen hadde Trump overdrevet verdien av sine eiendommer for å bedre låne- og forsikringsvilkår.

Han fikk en bot på 355 millioner dollar, som med renter har vokst til 454 millioner dollar (4,8 milliarder kroner). Rentene øker med 112.000 dollar per dag.

Trump kaller bedragerisaken en farse og beløpet han må betale, fullstendig overdrevet. Advokatene hans hevder at forbudet mot å drive forretninger og ta opp lån gjør det umulig å betale hele boten.