Ukrainsk kilde: Ukraina angrep russisk stålverk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen ved et stålverk i Russland natt til lørdag skyldtes et ukrainsk droneangrep, sier en ikke navngitt ukrainsk kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opplysningene er ikke offisielt bekreftet. Kilden sier flere droner ble brukt i angrepet, og at målet var et stålverk.

Angivelig ble operasjonen gjennomført av den ukrainske militære etterretningstjenesten GUR og sikkerhetstjenesten SBU i fellesskap.

– Råmaterialer fra dette foretaket brukes til å produsere russiske missiler, artilleri og droner. Derfor er dette et legitimt mål for Ukraina, sier kilden.

Vedkommende legger til at stålverket drives av selskapet Novolipetsk. Selskapet har et stålverk i byen Lipetsk, halvveis mellom Moskva og Ukraina, og her brøt det ut brann natt til lørdag.

Den lokale guvernøren Igor Artamonov har bekreftet at anlegget ble rammet av brann, og at denne senere ble slukket.

En video lagt ut i sosiale medier viser en eksplosjon, med en stor oransje flamme som lyser opp nattehimmelen. Avisen Ukrainska Pravda skriver, med henvisning til flere øyenvitner, at det ble hørt eksplosjoner ved Lipetsk før brannen brøt ut.

Det russiske forsvarsdepartementet meldte natt til lørdag om ukrainske droneangrep i Tula-regionen, rundt 150 kilometer sør for Moskva, og i Kursk-området nærmere den ukrainske grensen.