Uvær i Sverige – folk bes om å holde seg inne

I Göteborg ble en bit av taket på sentralstasjonen blåst av. Takbiten havnet oppå to jernbanespor og en strømledning, noe som førte til strømbrudd. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB
I Göteborg ble en bit av taket på sentralstasjonen blåst av. Takbiten havnet oppå to jernbanespor og en strømledning, noe som førte til strømbrudd. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sterk vind har ført til stengte broer og strømbrudd i Vest-Sverige fredag. I løpet av fem timer mottok politiet 150 henvendelser om veltede trær.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er sendt ut gult farevarsel om sterk vind og tidvis storm i store deler av Halland, Västra Götalands län, Värmland og Dalarna. Enkelte steder er det ventet vindhastighet på inntil 30 meter i sekundet, varsler Sveriges meteorologiske institutt (SMHI).

– Om du ikke må gå ut i dag, så hold deg inne, oppfordrer politiets pressetalsperson Caroline Karlsson.

I løpet av fem timer mottok politiet 150 henvendelser om veltede trær. Ved halv ti-tiden fredag var totalt 5000 kunder på vestkysten i Sør-Sverige berørt av strømbrudd i ulik grad.

I Göteborg ble en bit av taket på sentralstasjonen blåst av. Takbiten havnet oppå to jernbanespor og en strømledning, noe som førte til strømbrudd.

Det er meldt om flere trafikkulykker. Tjörnbroen ble stengt som følge av at en bil med henger veltet på vei over broen, og i Marks kommune begynte en bil å brenne etter å truffet tre som hadde falt i veibanen. Ingen skal ha blitt skadd i ulykkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I deler av Danmark har det vært sterkt storm og noen steder orkan. Men ifølge Danmarks Meteorologiske institut er det ventet at vinden vil avta i løpet av dagen.

Vinterferiehelgen i Norge blir også preget av uvær i store deler av landet. De kraftigste vindkastene ventes nær kysten, opplyser Meteorologisk institutt til NRK.