Måling: Flesteparten i USA mener både Biden og Trump er mentalt uskikket

President Joe Biden er mentalt uskikket til å fortsette som president i en ny periode, mener flertallet av de spurte. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
President Joe Biden er mentalt uskikket til å fortsette som president i en ny periode, mener flertallet av de spurte. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske velgere flest er skeptiske til både president Joe Biden og utfordreren Donald Trump. Begge er mentalt uskikket, mener et flertall ifølge en måling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Biden er mentalt uskikket til å ta fatt på en periode nummer to som president, svarer 64 prosent av de spurte i meningsmålingen.

51 prosent sier at de mener Trump er mentalt uskikket til å innta Det hvite hus igjen.

Målingen er gjengitt av New York Daily News og foretatt av Quinnipiac University.

To tredeler av de spurte mener 81 år gamle Biden er for gammel til å være president i en ny periode. Likevel gir 49 prosent sin støtte til Biden som president, mens 45 prosent sier de støtter 77 år gamle Trump.

I en mye omtalt rapport fra spesialetterforsker Robert Hur ble Biden omtalt som en «sympatisk, velmenende eldre herre med dårlig hukommelse».

Trumps utfordrer i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat, Nikki Haley, har satt spørsmålstegn ved Trumps kognitive evner. Hun mener presidentkandidater over 75 år bør testes for å undersøke kognitive evner.