Nord-Koreas leder har fått bil i gave fra Putin

Den russiske presidenten Vladimir Putin har forært Nord-Koras leder Kim Jong-un en russiskprodusert bil til personlig bruk. Foto: AP / NTB
Den russiske presidenten Vladimir Putin har forært Nord-Koras leder Kim Jong-un en russiskprodusert bil til personlig bruk. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har fått en russiskprodusert bil i gave fra president Vladimir Putin til personlig bruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen ble overlevert fra Russland til Kims øverste medhjelpere 18. februar, melder det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA tirsdag.

Kims mektige søster Kim Yo-jong overbrakte Kim Jong-uns takk til Putin til den russiske parten og sa at gaven «er et klart tegn på det spesielle personlige forholdet mellom topplederne», står det i KCNAs melding.

Den nordkoreanske lederen skal være en stor bilentusiast og har en stor samling utenlandske luksusbiler som antas å ha blitt smuglet inn i landet.

I september i fjor, under et besøk på en romfartsbase øst i Russland, inspiserte Kim Putins presidentlimousin Aurus Senat og ble invitert av Putin til å sette seg i baksetet.

Tirsdag bekrefter Putins talsmann Dmitrij Peskov at det er en Aurus Senat limousin som Kim har fått.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters kan Putins bilgave til Kim være et brudd på FNs sikkerhetsråds resolusjoner som forbyr eksport av luksusvarer til Nord-Korea – resolusjoner som Russland har stilt seg bak.