Kreml-støttede medier promoterer ferier i Nord-Korea: – Nydelige strender

Bilde tatt 19. februar 2017 viser nordkoreanske ansatte i en stolheis på skianlegget Masikryong, eller Masikpasset, nær havnebyen Wonsan på Nord-Koreas østkyst.
Bilde tatt 19. februar 2017 viser nordkoreanske ansatte i en stolheis på skianlegget Masikryong, eller Masikpasset, nær havnebyen Wonsan på Nord-Koreas østkyst. Foto: Ed Jones / AFP PHOTO / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

På russisk TV vises russiske turister som hygger seg med blant annet ski og snøscooter. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland og Nord-Korea har lenge vært allierte, og forholdet har blitt styrket de siste årene. Nord-Koreas leder Kim Jong-un har tilbudt sin «fulle og ubetingede støtte» til Russlands krigføring i Ukraina , og USA har anklaget Kim Jong-un for å forsyne Russlands president Vladimir Putins væpnede styrker med våpen.

BBC-analytiker Francis Scarr, har delt et klipp på X , fra et innslag som ble sendt på en statlig russisk tv-kanal, der russere entusiastisk om besøkene sine i Nord-Korea.

«Russiske besøkende som intervjues i dette innslaget, beskriver 'fantastisk' skikjøring og 'nydelige' strender», skriver Scarr i innlegget sitt, ifølge Newsweek.

Se video:– Vi har mistet begge motorene

Selv om Nord-Korea tilsynelatende ønsker russiske besøkende velkommen, fraråder utenriksdepartementet i Norge «reiser til og opphold i Nord-Korea som ikke er strengt nødvendige».

De som likevel tar turen dit, må utføre sightseeing med ledsaging fra myndighetene i landet. Det er ikke tillatt å reise på egen hånd i landet, og besøkende må bestille turer med guider fra Nord-Koreas turistdepartement.