Alexander Stubb om Trumps Nato-uttalelser: – Bør holde oss rolig

På en pressekonferanse mandag sier Finlands påtroppende president Alexander Stubb at landet må forholde seg rolig til Donald Trumps uttalelser om Nato.
På en pressekonferanse mandag sier Finlands påtroppende president Alexander Stubb at landet må forholde seg rolig til Donald Trumps uttalelser om Nato. Foto: Sergei Grits / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finlands påtroppende president Alexander Stubb mener at finnene bør beholde roen i møte med Donald Trumps kontroversielle Nato-uttalelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse i Helsingfors mandag sa Stubb at Finland må beholde roen og fokusere på sitt eget Nato-medlemskap uavhengig av hva USAs tidligere president Donald Trump har sagt om alliansen.

Stubb vant det finske presidentvalget søndag og tiltrer 1. mars. Finland er Natos nyeste medlemsland.

På et valgmøte i South Carolina nylig hevdet Trump at han ble spurt av en ikke-navngitt president fra et Nato-land om USA ville forsvart det dersom Russland angrep det.

– Nei, jeg ville ikke beskyttet dere. Tvert imot, ville jeg heller oppfordret Russland til å gjøre hva faen de ville. Dere er nødt til å betale, hevder Trump at han svarte.