Oljelekkasje fra mystisk skip skaper nasjonal krise i Trinidad og Tobago

Den omfattende oljelekkasjen har ført til at statsministeren har erklært nasjonal krise, og det jobbes iherdig med å få kontroll på oljesølet langs kysten av øya.
Den omfattende oljelekkasjen har ført til at statsministeren har erklært nasjonal krise, og det jobbes iherdig med å få kontroll på oljesølet langs kysten av øya. Foto: Handout / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En omfattende oljelekkasje forårsaket av et ukjent forlist skip, skaper trøbbel langs kysten av Trinidad og Tobago, som har erklært nasjonal krise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vet ikke hvem som eier den. Vi aner ikke hvor den kom fra, og vi vet heller ikke alt som befinner seg om bord, sier landets statsminister Keith Rowley søndag.

Skipet forliste onsdag i farvannene utenfor den karibiske øya. Det var ikke sendt ut noe nødsignal, det var ingen tegn til liv om bord eller hvem som eide det 100 meter lange skipet.

Men det var ingen tvil om konsekvensene av forliset. Den omfattende oljelekkasjen har ført til at statsministeren har erklært nasjonal krise, og det jobbes iherdig med å få kontroll på oljesølet langs kysten av øya.

– Opprydning og restaurering kan først begynne når vi har situasjonen under kontroll. Akkurat nå har vi ikke det, sier Rowley.

Rowley sier fartøyet kan ha vært involvert i lyssky bedrifter.

Dykkere har hittil ikke greid å stanse lekkasjen. Hundrevis av frivillige bidrar i arbeidet med å forhindre spredningen av oljemassene. Oljelekkasjen kommer midt i karneval-feiringen og fryktes å true turistnæringen, som er viktig for øystatene.