Ingen skadd da buss med 75 ungdommer på vei til vinterferie i Norge kjørte av veien i Sverige

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen ble skadd da en buss med 75 passasjerer skled av veien i Torsby kommune i Sverige søndag. Ungdommer fra en pinsemenighet i Jönköping var om bord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bussen havnet på siden i ei grøft på riksvei 62, opplyser Berglandspolisen til avisa Expressen. De 75 om bord klarte først ikke å ta seg ut på egen hånd.

Ulykken skjedde søndag ettermiddag i Torsby kommune Värmland i nærheten av norskegrensa.

Evakuering

Nødetatene ble varslet om ulykken klokka 17. Både svensk og norsk redningstjeneste ble sendt til stedet. Tettstedet Torsby ligger drøyt fem mil fra norskegrensa og nesten ti mil øst for Kongsvinger.

Midt-Hedmark brann og redning fra Trysil bisto svensk redningstjeneste.

– Det er en buss som har kjørt av veien, og det kan være langt fra redningstjenestene. Da kan det være greit med noen ekstra hender på stedet. Vi har en bistandsavtale med Sverige, så det er helt naturlig at vi bistår slike hendelser, sier vaktleder Eirik Haugen på 110-sentralen i Innlandet til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ungdommer på vei til Norge

Det var ungdommer fra Jönköping om bord i bussen. Gruppen var på vei til en vinterferieleir i Norge som ble arrangert av pinsemenigheten, ifølge Jönköpings-Posten.

– Det er alltid hjerteskjærende når noe slikt skjer. Men vi vet at vi har gode ledere på plass som gjør en god jobb, og de vil kunne snakke med ungdommene om hendelsen, sier direktør for Pinsemenigheten i Jönköping Marcus Ardenfors til avisen.

En ny buss ble sendt til stedet for å hente ungdommene og kjøre dem videre.