Netanyahu: Ikke aktuelt å frigi tusenvis av fanger

Ifølge statsminister Benjamin Netanyahu er det ikke aktuelt å avslutte krigen på Gazastripen før alle Israels mål er nådd. Hamas skal utslettes, alle israelske gisler skal frigis og i tillegg vil han sikre at Gazastripen ikke lenger kan utgjøre en trussel mot Israel.
Ifølge statsminister Benjamin Netanyahu er det ikke aktuelt å avslutte krigen på Gazastripen før alle Israels mål er nådd. Hamas skal utslettes, alle israelske gisler skal frigis og i tillegg vil han sikre at Gazastripen ikke lenger kan utgjøre en trussel mot Israel. Foto: Ohad Zwigenberg / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels statsminister sier det ikke er aktuelt å rekke styrker ut av Gazastripen eller frigi tusenvis av palestinske fanger som ledd i en våpenhvileavtale.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil ikke trekke ut IDF, og vi vil ikke frigi tusenvis av terrorister. Ikke noe av dette vil skje, sa Benjamin Netanyahu i en tale i bosettingen Eli på den okkuperte Vestbredden tirsdag.

Trolig forsøkte han å avkrefte opplysninger i flere medier om en mulig avtale mellom Israel og Hamas. Det antas at en slik avtale vil omfatte både våpenhvile og frigivelse av israelske gisler.