Det hvite hus: USA ønsker ikke krig med Iran

President Joe Biden ønsker ikke en krig med Iran etter helgens droneangrep i Jordan, ifølge en uttalelse fra Det hvite hus. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
President Joe Biden ønsker ikke en krig med Iran etter helgens droneangrep i Jordan, ifølge en uttalelse fra Det hvite hus. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA sier de ikke ønsker en krig med Iran, men lover samtidig en «respons» på droneangrepet i Jordan, hvor tre amerikanske soldater ble drept i helgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er ikke ute etter krig, sier sikkerhetspolitisk talsperson John Kirby i Det hvite hus. Samtidig understreker han at angrepet «krever en respons».

Tre amerikanske soldater ble drept og over 40 ble såret i angrepet mot den amerikansk militærleiren Tower 22, nordøst i Jordan nær grensa til Syria og Irak, i helgen.

Angrepet bærer preg av å være gjennomført av den Iran-støttede Kataib Hizbollah-militsen, ifølge Pentagon-talsperson Sabrina Singh. Også hun understreker at USA skal svare på angrep rettet mot deres styrker.

Uttalelsene kommer etter at president Joe Biden mandag møtte det nasjonale sikkerhetsteamet, deriblant Pentagon-sjef Lloyd Austin og nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan.

Biden uttalte søndag at de er nødt til å få alle fakta på bordet.

Det er uklart hvorfor luftvernet ikke klarte å beskytte mot droneangrepet, som angivelig er det første mot Tower 22 siden 17. oktober.

Flere amerikanske medier siterer mandag anonyme militærkilder på at angrepet ikke ble avverget fordi de amerikanske styrkene forvekslet dronen med en amerikansk drone som var på vei tilbake til basen.

Iran har avvist anklagene fra USA og sagt at de ikke har noe med angrepet å gjøre.