Avis: EU-parlamentariker avslørt som russisk agent

Ifølge Expressen har parlamentarikeren lenge ført en prorussisk politikk og har ikke villet fordømme Russlands invasjon av Ukraina. Illustrasjonsfoto
Ifølge Expressen har parlamentarikeren lenge ført en prorussisk politikk og har ikke villet fordømme Russlands invasjon av Ukraina. Illustrasjonsfoto Foto: Gorodenkoff / Shutterstock / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et latvisk medlem av EU-parlamentet har vært agent for den russiske sikkerhetstjenesten FSB siden 2004, melder den svenske avisen Expressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv sier hun at hun ikke visste det var FSB hun var i kontakt med.

Lekkede eposter viser kommunikasjonen hun har hatt med kontakter i FSB, og at hun har videresendt interne diskusjoner i EU og planer til dem, skriver avisen.

I andre eposter avtaler hun et møte med kontakten sin på en togstasjon i Brussel.

Ifølge Expressen har parlamentarikeren lenge ført en prorussisk politikk og har ikke villet fordømme Russlands invasjon av Ukraina.

Expressens avsløringer er gjort i samarbeid med den russiske uavhengige avisen The Insider, latviske Re: Baltica og Delfi i Estland.

Parlamentarikeren selv skriver i en epost til The Insider at epostene er ekte, men hevder å ha vært uvitende om at personene hun hadde kontakt med, var fra FSB.