Ukraina bekrefter at en fangeutveksling var planlagt

Skjermdump av en verifisert video viser flyet idet det styrter mot bakken. Russiske myndigheter hevder flyet transporterte ukrainske krigsfanger. Ukraina sier de ikke kan bekrefte det. Foto AP / NTB
Skjermdump av en verifisert video viser flyet idet det styrter mot bakken. Russiske myndigheter hevder flyet transporterte ukrainske krigsfanger. Ukraina sier de ikke kan bekrefte det. Foto AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukraina sier de ikke har noe informasjon om at ukrainske fanger var om bord i flyet som styrtet i Russland, men bekrefter at en fangeutveksling var planlagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et transportfly med 74 mennesker om bord styrtet i Belgorod-regionen i Russland onsdag morgen. Ingen overlevde styrten.

Ifølge russiske myndigheter hadde flyet 65 ukrainske krigsfanger om bord, fanger som ble flyttet i forbindelse med en fangeutveksling med Ukraina.

Onsdag kveld sier den ukrainske etterretningstjenesten at de ikke har noen troverdig informasjon om hvem som var om bord i flyet.

– En fangeutveksling skulle ha funnet sted i dag, men det skjedde ikke. Ifølge russerne skyldtes det at en russisk Il-76 flymaskin styrtet, og at det ble brukt til å transportere våre fanger. Vi har på nåværende tidspunkt ingen troverdig eller utstrakt informasjon om hvem som var om bord i flyet, eller hvor mange, heter det i uttalelsen fra etterretningstjenesten.

Årsaken til styrten er ikke kjent, men det russiske utenriksdepartement anklager Ukraina for å ha skutt ned flyet. Uttalelsen fra den ukrainske etterretningstjenesten inneholder ingen kommentar til den russiske påstanden.