Margarita Simonjan spår tredje verdenskrigs begynnelse i Midtøsten: – Full sannsynlighet

Den russiske kringkasteren RTs sjefredaktør Margarita Simonjan deltar på en prisutdeling i Moskva, desember 2022.
Den russiske kringkasteren RTs sjefredaktør Margarita Simonjan deltar på en prisutdeling i Moskva, desember 2022. Foto: Valeriy Sharifulin / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjefredaktøren i den russiske statseide kringkasteren RT spådde mandag at tredje verdenskrig «definitivt» vil bryte ut i Midtøsten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en rekke innlegg på X , stiller Margarita Simonjan spørsmål om når verdens makter, inkludert USA, vil utløse en storkonflikt, samtidig som hun hevder at Russland vil holde seg utenfor den forestående krigen.

Det melder Newsweek.

– Og nå den tredje verdenskrigen. Hvorvidt en verdenskrig vil bryte ut nå eller litt senere, avhenger av om Washington tror at det vil være nyttig for dem nå, før valget, eller omvendt. Skal man dømme etter stillheten i de amerikanske mediene, er de fortsatt i tenkeboksen, skriver sjefredaktøren i den russiske kringkasteren RT og legger til:

– En verdenskrig vil definitivt starte. Og med nesten full sannsynlighet, nettopp i Midtøsten».

Simonjans kommentarer føyer seg inn i rekken av andre allierte av Russlands president Vladimir Putin som har kommet med lignende påstander i lys av krigen mellom Russland og Ukraina og krigen mellom Israel og Hamas.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: – Må betale høy pris

Flere land som ikke er medlem av Nato har iverksatt tiltak for å forberede seg på at krigen i Ukraina kan spre seg til andre deler av Europa.

Joe Biden har også advart mot at USA kan bli trukket inn i en direkte konflikt med Russland hvis Russland lykkes med sine mål i Ukraina, og oppfordret i en uttalelse i desember Kongressen til å godkjenne ytterligere militær bistand til Ukraina.